Apps

Voor mijn scheikundeleerlingen heb ik een app gemaakt waarin ze kunnen zien hoe een atoom er in 3d uitziet. Het is dus een soort atoomsimulatie. De naam is atom.sim en de app is beschikbaar via Google Play en Apple Play Store.

AtomApp (atom.sim) is niets meer dan een simulatie. Het laat de eerset 18 atomen zien, tot en met argon, en de 3 isotopen van waterstof, allemaal in 3d modellen. Je kunt de modellen in- en uitzoomen en roteren. Je kunt andere atomen kiezen met de slider en je kunt de info over de atomen aan- en uitzetten. Je kunt ook in Real(ish) mode kijken waardoor je een indruk krijg van hoe leeg een atoom is en hoe klein de kern eigenlijk is.

De app heeft een ingebouwd help pagina (de ?-knop). Er is ook een banner ad aan de onderkant van het scherm. Een mooie plek want de kans dat je er per ongeluk op klikt is heel klein, precies wat Google voorschrijft.

Omdat de app nogal straight forward is bestaat er geen echte customer support. De app vraagt geen inlog of andere gegevens van de gebruikers en slaat geen gegevens op. De ad provider mogelijk wel, buiten de kennis van ConceptCraft om. Vragen over de app en het gebruik kunnen op deze pagina gesteld worden.

 


Er is nu een tweede app gemaakt voor scheikunde leerlingen. Deze app heet in het Nederlands “Scheikunde formules oefenen” (Play Store) en in het Engels “Chemistry:
practicing formulas and names” (Play Sore & App Store). De app is hoe dan ook tweetalig, NL en EN. Later kunnen er andere talen aan toegevoegd worden. Met deze app kun je oefenen met het maken van zoutformules en molecuulformules en naamgeving van zouten en moleculen.

Ook deze app vraagt geen inlog en slaat geen gegevens op van gebruikers. Wel gebruikt deze app advertenties.